Bouwend Nederland Vakgroep GLAS

https://www.bouwendnederland.nl/glas

Standnr: 43

MBO, Leerwerkbedrijf, Branche en sectorpromotie

Bouwend Nederland Vakgroep GLAS

Vakgroep GLAS is een brancheorganisatie die de belangen behartigt voor glasproducenten, glasgroothandelaren en glas(zet)bedrijven. 

Wij geven op standnummer 43 informatie over het werken in de glasbranche en de opleiding van Glaszetter aan het ROC. 

Wat zoeken we
Ben je handig en flexibel ingesteld, werk je graag in de buitenlucht en durf je op hoogte te werken? Dan is glaszetter iets voor jou! Je werk is heel gevarieerd en vindt plaats op verschillende locaties. De ene keer werk je op een nieuwbouwlocatie, aan een bedrijfspand, in een woonhuis of op een renovatieproject.

Afwisselend werk
Als glaszetter werk je met verschillende beglazingssystemen in diverse glasconstructies. Je plaats nieuw glas en herstelt glasschades. Voor het plaatsen en vastzetten van het glas gebruik je verschillende technieken, gereedschappen en hulpmiddelen die het dagelijks werk lichter en veiliger maken.

In de voorbereiding van je werk krijg je o.a. te maken met het inmeten, afmeten, snijden en zo nodig nabewerken en het veilig vervoeren van het glas naar de klant.

De opleiding en werkzaamheden glaszetten
De bbl-opleiding glaszetten is een theoretische opleiding. Behandeld worden de volgende onderwerpen/werkprocessen:

  • Bereidt beglazingswerk voor
  • Bereidt kaders voor
  • Past beglazingssystemen toe
  • Voert opruimwerkzaamheden uit
  • Levert beglazingswerk op

Een glaszetter verricht zijn werkzaamheden onder eindverantwoordelijkheid van zijn teamleider of leidinggevende. Hij verricht zijn werkzaamheden binnen relatief eenvoudige projecten en stemt daarbij zijn werkzaamheden af met een aantal betrokkenen (teamleider, collega's, leidinggevende, organisatie ter plekke). 

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding, moet de deelnemer een afgeronde vmbo- opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebben.

Om een bbl-opleiding te kunnen volgen, moet de deelnemer een baan hebben bij een bij een door S-BB erkend leerbedrijf en de beschikking hebben/in bezit zijn van een laptop met internet.

Diploma en certificaat
Heb je de opleiding voltooid, dan ontvang je een diploma, MBO niveau-2 Glaszetten, plus het GLAS Vakcertificaat

Vervolgmogelijkheden
Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Gezel Glaszetter MBO niveau-3.

Bekijk de video van de opleiding

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=G3gUmYwqSAw