HAS green academy

HAS green academy

 

HAS green academy

HAS green academy is dé hogeschool voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo. Al 75 jaar. Je kunt bij ons terecht voor 18 hbo-opleidingen waarvan twee internationaal. Volg je een opleiding bij ons, dan werk je vanaf dag één samen met medestudenten aan actuele vraagstukken van bedrijven en organisaties. Met de kennis en ervaring die je opdoet, ontwikkel je praktische oplossingen die bijdragen aan een gezonde omgeving met voldoende gezond voedsel. Zowel in Nederland als daarbuiten. Wij leiden jou daarmee op tot een ondernemende professional met een open mind. Heb jij een hart voor groen?
Ontdek het!

Hippische Bedrijfskunde en Pet Business

Heb je een passie voor paarden of gezelschapsdieren én wil je er je werk van maken? Bij de hbo opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business komen alle aspecten aan bod: van marketing, communicatie en evenementorganisatie tot financiën, logistiek en management. Hoe dit er in de praktijk werkelijk aan toe gaat, ontdek je tijdens de vele excursies, gastlessen en stages in de hippische en gezelschapsdierensector. Je kunt zelf kiezen of je de opleiding breed inricht met opdrachten bij veel verschillende bedrijven of dat je je helemaal specialiseert in je eigen diervoorkeur.

Bedrijfskunde en foodbusiness (Den Bosch en Venlo)

De hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness richt zich op de handel, distributie, marketing en financiële kant in de foodsector. In 4 jaar tijd ontwikkel je een brede visie; zowel op nationale als internationale schaal. Je leert bedrijfsvraagstukken analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingconcepten ontwikkelen.
 

Bedrijfskunde en agribusiness (Den Bosch en Venlo)

Werk jij graag met je hoofd én handen? En ligt je hart in de agrarische sector? Dan past de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij jou! Hier vind je de perfecte combinatie van denken en doen. In 4 jaar leer je de bedrijfskundige kant van agrarische bedrijven kennen. Deze bedrijven zijn gericht op de sectoren plant en dier. Je lost tijdens jouw studie vragen op voor het bedrijfsleven, je leert over de financiële zaken binnen bedrijven. En je gaat aan de slag met logistieke problemen en marketing.
 

Veehouderij

In deze opleiding met veel praktijk staat het houden van productiedieren (koeien, varkens, kippen en geiten) centraal. Je verdiept je o.a. in de voeding, de fokkerij, de intensieve en extensieve houderij systemen en de economische kanten van het bedrijfsmatig houden van deze dieren. De opleiding biedt je alle gereedschap om jouw ambitie in de veehouderij waar te maken.

Healthy Living

De gezondheid van de mens wordt beïnvloed door zowel ons voedselaanbod, gedrag en de wereld om ons heen. De opleiding Healthy Living leidt professionals op die, met een holistische kijk op gezondheid en met goede vaardigheden op het gebied van design thinking, oplossingen ontwikkelen voor de verbetering van de gezondheid van mensen (consumenten, burgers, medewerkers). Dit kúnnen gezonde voedselconcepten zijn, maar zeker ook bewustwordings-campagnes m.b.t. gezond leven (meer bewegen, minder roken, gezonder eten), hulpmiddelen (zoals apps) of ‘nudges’ die het gedrag van doelgroepen gezond en gunstig beïnvloeden, educatiemiddelen, inrichting van de leefomgeving, etc
 

Food Innovation (Den Bosch en Venlo)

Food is veel meer dan eten alleen. Het is een way of life. Een totaalbeleving dus. Een nieuw concept moet je dan ook op de juiste manier in de markt zetten. Als Food Innovator maak jij straks de vertaalslag van idee naar geslaagd food concept. Je combineert productkennis met de juiste verpakking en marketing tot een verhaal dat verkoopt. Dat vraagt om een brede blik, ondernemersmentaliteit en een flinke dosis creativiteit. Bij de opleiding Food Innovation aan de HAS hogeschool leer je het allemaal.
 

Applied Geo-Information Science

 Ga jij een interactieve game ontwikkelen zodat kinderen leren over de gevolgen van klimaatverandering? Of ontwikkel jij een app die de kortste route berekent naar een laadpaal voor elektrische auto's? Enkele voorbeelden waarbij jij je bij de hbo-opleiding Applied Geo-Information Science mee bezig gaat houden. Bij deze hbo-opleiding maak je het mogelijk om ruimtelijke vraagstukken rondom actuele onderwerpen zoals klimaatverandering, verstedelijking, wateroverlast en biodiversiteit inzichtelijk te maken. Dit doe je door het analyseren en monitoren van (geo-)data. Op deze manier zet je data om naar informatie en ontwikkel je bijvoorbeeld apps, infographics, dashboards, interactieve kaarten en andere (online) toepassingen die de gebruiker helpen om een antwoord te vinden op actuele maatschappelijke vraagstukken. Zo draag jij bij aan een betere wereld.

Horticulture & Business Management (Engelstalig)

Een internationale opleiding met een Hollandse vlag, dat is Horticulture & Business Management, de Engelstalige variant van de opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Een opleiding voor iedereen die carrière wil maken in één van de meest vooruitstrevende sectoren van de Nederlandse economie. Voor iedereen die de wereld wil zien en mensen uit andere culturen wil leren kennen.

International Food & Agribusiness (Engelstalig)

Hoe zorgen we ervoor dat er nu en in de toekomst voldoende en gezond voedsel is voor iedereen op deze wereld? De oplossing voor dit uitdagende vraagstuk ligt in internationaal ondernemen met respect voor mens en milieu. En dat is precies waar de hbo-opleiding International Food & Agribusiness om draait. Ben jij benieuwd naar andere culturen? Ben je gedreven, creatief én zakelijk? Dan past deze Engelstalige opleiding perfect bij jou.

Management van de Leefomgeving

Houd je van aardrijkskunde, economie of biologie? Houd je van de natuur en ben je graag buiten? Ben je creatief en wil je graag de leefomgeving van de toekomst duurzaam inrichten, vormgeven en beheren? Kies dan voor Management van de Leefomgeving! Bij Management van de Leefomgeving vallen groen, design en management samen. Je kunt je specialiseren in de richting Landscape Planning & Development, Landscape Design of Landscape Engineering.

Milieukunde

Zijn scheikunde en biologie jouw favoriete vakken? En wil je later een interessante en afwisselende baan waarin je bijdraagt aan een leefbare aarde voor nu én later? Dan is de opleiding Milieukunde iets voor jou! Bij Milieukunde leer je creatieve en vernieuwende oplossingen bedenken om het gebruik van grondstoffen, energie en water terug te dringen. Ook leer je hoe organisaties omgaan met milieu en duurzaamheidsissues. Daarnaast kijk je bij Milieukunde letterlijk over de grens. Want milieu is een wereldwijd vraagstuk.

Toegepaste Biologie (Den Bosch en Venlo)

Een fijner leven voor een koe en toch voldoende melk? Voorgesneden salades zonder rare ziekteverwekkers? Een nieuw soort paprika die extra zoet smaakt? Zomaar wat onderwerpen waarmee je aan de slag kunt gaan als je kiest voor Toegepaste Biologie. Tijdens de opleiding werk je veel in groepen. Je verzamelt data, die je analyseert en interpreteert met behulp van statistische programma’s. De uitkomsten van je onderzoek presenteer je aan je opdrachtgever. Je kunt kiezen uit verschillende specialisaties, waaronder Toegepaste Ecologie, Applied Animal Sciences, Applied Plant Sciences en in Venlo ook Food Quality & Health.

Tuinbouw en akkerbouw

Hollandse groenten, bloemen en aardappelen, je vindt ze over de hele wereld. Dat is geen toeval, dat komt doordat wij hier in Nederland enorm veel kennis en ervaring op het gebied van tuinbouw en akkerbouw hebben opgebouwd. Wij creëren nieuwe rassen en ontwikkelen technische innovaties. Wij werken aan duurzame productiemethoden en bedrijven handel met mensen over de hele wereld. De opleiding Tuinbouw en akkerbouw is jouw springplank naar deze dynamische, innovatieve en internationale sector!
 

Voedingsmiddelentechnologie

Bedenk jij een nieuwe innovatie voor de foodsector? Ontdek jij hoe je frituursnacks
efficiënter kunt produceren of gezonder kunt maken? Ontwikkel jij een productiemethode om sinaasappelsap langer houdbaar te maken zonder smaakverlies? Of help jij mee om het brouwproces van bier te veranderen zodat er veel minder energie nodig is? Tijdens de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je alles over de wereld achter het etiket op de verpakking. Maak een nieuwe variant op alcoholvrij bier of de airfryer friet. Wie weet ben jij straks het brein achter smaakvolle, veilige, gezonde en duurzame voeding. Voor nu en in de toekomst!