MBO College Airport

MBO College Airport

MBO College Airport is al 28 jaar dé vakschool voor opleidingen gericht op Airport & Logistic Services en Aviation Technology op elk gewenst mbo-niveau. We richten ons op de luchthaven en de luchtvaart, inclusief Travel & Hospitality. Stage lopen doe je onder andere op Schiphol. Wij werken samen met toonaangevende bedrijven zoals KLM, dnata, Swissport en Expeditors. Naast opleidingen gericht op de luchthaven, vind je op ons college ook een breed aanbod aan logistieke opleidingen.  

Het hoofdgebouw is gelegen aan de Opaallaan in Hoofddorp, op vijf minuten OV-reisafstand van Schiphol. In het hoofdgebouw bevinden zich de meeste opleidingen gericht op de luchthaven en het toerisme. Ook de opleiding Entree Luchthaven en de niveau 2 opleidingen in de richting van Luchthavenbeveiliging en Facilitaire Dienstverlening Luchthaven worden hier gegeven. We beschikken over diverse speciale ruimten waar studenten praktijkopdrachten uitvoeren. Zo is er onder andere een officieel Praktijk Examen Centrum (PEC) gevestigd voor luchthavenbeveiligers.  

De Logistieke Vakschool 
Op onze tweede locatie om de hoek (Diamantlaan 29) moet je zijn voor gespecialiseerde opleidingen in de (Luchthaven) Logistieke Dienstverlening met daarbij een bedrijfsloods met praktijkruimten. Hierin kan je verschillende praktijksituaties oefenen zoals heftruckrijden en werken bij een bagageband. Op het voorplein staan ‘mock-ups’ (‘belly’s van vliegtuigen) waarin je logistieke werkzaamheden op de luchthaven kunt trainen.  

Ben jij iemand die vooral goed leert in de praktijk? Bekijk dan zeker eens of een BBL-opleiding iets voor jou is. Wij bieden diverse BBL-opleidingen op niveau 2 aan, zoals de opleiding Logistiek Medewerker, Luchtvrachtmedewerker en Chauffeur Goederenvervoer.  

Opleidingen
. Entree Logistiek/Entree Luchthaven (niv. 1)
. Facilitaire Dienstverlening Luchthaven (niv. 1 t/m 4). 
. Logistieke Dienstverlening  (niv. 1 t/m 4)
. Luchthavenbeveiliging (niv. 2 en 3)
. Luchthavenlogistiek (niv. 2 en 4)
. Vliegtuigtechniek (niv. 3 en 4 + 1 met havo-diploma)
. Steward / Stewardess (niv. 4)
. Travel & Hospitality (niv. 3 en 4 + 1 bilingual niv. 4)