Onderwijswetenschappen & ALPO - Universiteit Utrecht

Onderwijswetenschappen & ALPO - Universiteit Utrecht

Ben je geïnteresseerd in leren, ontwikkeling en onderwijs? Wil je het verschil maken door bij te dragen aan beter onderwijs in Nederland? Dan biedt de Universiteit Utrecht twee opleidingen die voor jou interessant zijn! Namelijk: de bachelor Onderwijswetenschappen en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO).

Als je Onderwijswetenschappen studeert word je een expert in leren en ontwikkelen. Een onderwijswetenschapper houdt zich bezig met vraagstukken op het terrein van onderwijs, leren en ontwikkelen. Je leert over het ontwerpen van lesmateriaal, trainingen en opleidingen, hoe je bedrijven en organisaties kunt adviseren over de ontwikkeling van personeel en hoe je wetenschappelijk onderzoek doet op het terrein van leren, ontwikkeling en onderwijs. Belangrijk in de studie is de wisselwerking tussen theorie en praktijk: je gaat vanaf je eerste jaar opdrachten doen voor échte opdrachtgevers zodat je wat je leert ook kun toepassen in de praktijk.

De ALPO is een unieke samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Als student van de ALPO volg je een geïntegreerde opleiding waarin je wordt opgeleid tot een universitair geschoolde leraar in het basisonderwijs. Aan de Hogeschool verdiep je je in het lesgeven aan basisschoolkinderen door de pabo te volgen en aan de Universiteit leer je hoe je de kennis uit de Onderwijswetenschappen kunt inzetten in de klas en op school. De ALPO is een vierjarige opleiding, waarmee je zowel pabo-diploma als een bachelordiploma onderwijswetenschappen krijgt.